caseheader_OLBG

Hartfilmpjes via fax verstuurd naar de cardioloog

Wanneer een patiënt met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht met hartproblemen, wordt er alvast een hartfilmpje gemaakt in de ambulance en doorgestuurd naar het ziekenhuis. Op dit filmpje, een zgn. elektrocardiogram (ECG), kan de cardioloog in het ziekenhuis beoordelen of deze persoon moet worden behandeld op de hartkatheterisatie afdeling.
Buiten kantoortijd wordt het ECG vanuit het ziekenhuis doorgefaxt naar de dienstdoende cardioloog. Via Faxservice wordt deze fax vertaald naar een e-mail die direct binnenkomt op de smartphone van de cardioloog. Hij ondersteunt de arts-assistenten in het ziekenhuis bij de beslissingen die moeten worden gemaakt.

Over OLVG

De Unit Cardiologie van het OLVG is verantwoordelijk voor de poliklinische en klinische zorg voor patiënten met hart- en vaataandoeningen en de pre-operatieve zorg voor patiënten die een open hartoperatie ondergaan. De unit heeft een toonaangevende positie met betrekking tot de interventiecardiologie (denk aan een dotterbehandeling) en de behandeling van hartritmestoornissen.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in een soortgelijke faxoplossing of bent u benieuwd naar andere toepassingen van faxservice? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers.

Bekijk ook deze referenties